Studentencampus verwarmd door warmtepomp van TEON

De eerste TINA 115 warmtepomp werd in 2011 geïnstalleerd op de Italiaanse campus IPSIA Zanussi in Pordenone. De campus heeft 4 instituten en 1000 studenten.
Studentencampus vermand door warmtepomp van TEON

De eerste TINA 115 warmtepomp werd in 2011 geïnstalleerd op de Italiaanse campus IPSIA Zanussi in Pordenone. De campus heeft 4 instituten en 1000 studenten. 

De TINA, ontworpen door Gianfranco Pellegrini, werd geïntroduceerd ter vervanging van een aardgasketel. De warmtepomp installatie biedt verwarming aan de klaslokalen, fitnessruimtes en badkamers, het hele jaar door. De TINA installatie verwarmt middels het al bestaande radiatorsysteem.

De keuze voor de TINA hoge temperatuur warmtepomp kwam voort uit de behoefte aan efficiëntie, noodzaak voor verwarming op hoge temperatuur (80 ° C) en voor de levering van heet tapwater zonder risico van legionella. Tevens zorgt de warmtepomp ervoor dat studenten niet worden blootgesteld aan de uitstoot van schadelijke stoffen.

Milieuwinst: Eliminatie van ca. 18 ton CO2 per jaar. 

Economische winst: een verlaging van 40% van de bedrijfskosten t.o.v. de gasgestookte CV verwarming. 

Delen:

Meer referenties

Jaren ’60 appartementencomplex

In dit jaren zestig gebouw, bestaande uit zes appartementen (totaal ca. 540 vierkante meter) is een MarcroTINA geïnstalleerd. De warmtepomp heeft een thermisch vermogen van 82 kW.

Commercieel centrum Zwitserland

In een commercieel centrum in Zwitserland nabij Chiasso installeerden we een ReTINA 350-DC, die onderdeel werd van een vewarm- en koelinstallatie bestaande uit een 250 kWt absorber, een 350 kWt koeltoren en een 220 kWe / 250 kWt warmtekrachtkoppeling.

Service centre Arcelormittal & CLN

In de fabriek van Arcelormittal & CLN (Alpignano, Italië) heeft TEON een ReTINA hoge temperatuur warmtepomp geïnstalleerd. De installatie heeft een thermisch vermogen van 115kW en koelvermogen van 90kW. Deze installatie kan dus zowel voor de verwarming als airconditioning worden gebruikt.

Laat een bericht achter

Duurzaam Verwarmd

Je bent van harte uitgenodigd om komende week van dinsdag 14 t/m donderdag 16 maart een kijkje te nemen op de grootste warmtebeurs in de Benelux. De beurs Duurzaam Verwarmd wordt gehouden in Expo Greater Amsterdam, locatie Stelling 1, 2141SB Vijfhuizen (nabij Haarlem). Duurzaam Verwarmd is de grootste gespecialiseerde vakbeurs in de Benelux voor duurzame klimaattechnieken.

Klik op deze link https://www.duurzaamverwarmd.nl/partner/teonbv om je te registreren voor kosteloze toegang. TEON staat in stand IA4 aan de zuidkant van de plattegrond, en je bent van harte uitgenodigd om onze stand te bezoeken.