Jaren ’60 appartementencomplex

In dit jaren zestig gebouw, bestaande uit zes appartementen (totaal ca. 540 vierkante meter) is een MarcroTINA geïnstalleerd. De warmtepomp heeft een thermisch vermogen van 82 kW.

In dit jaren zestig gebouw, bestaande uit zes appartementen (totaal ca. 540 vierkante meter) is een TINA warmtepomp geïnstalleerd. De warmtepomp heeft een thermisch vermogen van 82 kW. 

De warmtepomp werd geïnstalleerd ter  vervanging van een traditionele aardgasketel. De installatie wordt gebruikt voor de verwarming van het appartement in de winter. Ook levert het systeem heet water voor het sanitair etc. 

De installatie van het nieuwe systeem is uitgevoerd zonder het bestaande systeem – bestaande uit radiatoren – aan te passen. De warmte werd gewonnen uit grondwater d.m.v. een aangelegde put. De investering werd gefinancierd door middel van een hypotheek met een looptijd van zeven jaar. 

Milieuwinst: een eliminatie van ca. 21 ton CO2 per jaar. Ook is het energielabel van het gebouw verbeterd met twee niveaus. 

Economische winst: een verlaging van de energiekosten van maar liefst 39%. De besparingen, samen met een subsidie maakten het mogelijk om de hypotheek, in zeven jaar af te betalen. 

Delen:

Meer referenties

Commercieel centrum Zwitserland

In een commercieel centrum in Zwitserland nabij Chiasso installeerden we een ReTINA 350-DC, die onderdeel werd van een vewarm- en koelinstallatie bestaande uit een 250 kWt absorber, een 350 kWt koeltoren en een 220 kWe / 250 kWt warmtekrachtkoppeling.

Service centre Arcelormittal & CLN

In de fabriek van Arcelormittal & CLN (Alpignano, Italië) heeft TEON een ReTINA hoge temperatuur warmtepomp geïnstalleerd. De installatie heeft een thermisch vermogen van 115kW en koelvermogen van 90kW. Deze installatie kan dus zowel voor de verwarming als airconditioning worden gebruikt.

Laat een bericht achter

Duurzaam Verwarmd

Je bent van harte uitgenodigd om komende week van dinsdag 14 t/m donderdag 16 maart een kijkje te nemen op de grootste warmtebeurs in de Benelux. De beurs Duurzaam Verwarmd wordt gehouden in Expo Greater Amsterdam, locatie Stelling 1, 2141SB Vijfhuizen (nabij Haarlem). Duurzaam Verwarmd is de grootste gespecialiseerde vakbeurs in de Benelux voor duurzame klimaattechnieken.

Klik op deze link https://www.duurzaamverwarmd.nl/partner/teonbv om je te registreren voor kosteloze toegang. TEON staat in stand IA4 aan de zuidkant van de plattegrond, en je bent van harte uitgenodigd om onze stand te bezoeken.