Service centre Arcelormittal & CLN

In de fabriek van Arcelormittal & CLN (Alpignano, Italië) heeft TEON een ReTINA hoge temperatuur warmtepomp geïnstalleerd. De installatie heeft een thermisch vermogen van 115kW en koelvermogen van 90kW. Deze installatie kan dus zowel voor de verwarming als airconditioning worden gebruikt.

In de fabriek van Arcelormittal & CLN (Alpignano, Italië) heeft TEON een ReTINA hoge temperatuur warmtepomp geïnstalleerd. De installatie heeft een thermisch vermogen van 115kW en koelvermogen van 90kW. Deze installatie wordt voor zowel verwarming als verkoeling gebruikt.

De ReTINA installatie verwarmt en verkoelt met convectoren en radiatoren het kantoorgebouw, de personeelskantine, de kleedkamers, de badkamers. Voor het magazijn voedt de TINA warmtepomp luchtverwarmers. In totaal verwarmt en verkoelt de warmtepomp ca. 600 vierkante meter.

Milieuwinst: De CO2 uitstoot is geëlimineerd met circa 52 ton/jaar. Ruim 72% van de primaire energie komt uit de warmte-uitwisseling met grondwater, en: de overige 28% bestaat uit elektriciteit.

Economische voordelen: in de eerste drie exploitatiejaren werd een reductie van 32% van de gemiddelde jaarlijkse aardgasuitgaven bereikt.

Delen:

Meer referenties

Jaren ’60 appartementencomplex

In dit jaren zestig gebouw, bestaande uit zes appartementen (totaal ca. 540 vierkante meter) is een MarcroTINA geïnstalleerd. De warmtepomp heeft een thermisch vermogen van 82 kW.

Commercieel centrum Zwitserland

In een commercieel centrum in Zwitserland nabij Chiasso installeerden we een ReTINA 350-DC, die onderdeel werd van een vewarm- en koelinstallatie bestaande uit een 250 kWt absorber, een 350 kWt koeltoren en een 220 kWe / 250 kWt warmtekrachtkoppeling.

Laat een bericht achter

Duurzaam Verwarmd

Je bent van harte uitgenodigd om komende week van dinsdag 14 t/m donderdag 16 maart een kijkje te nemen op de grootste warmtebeurs in de Benelux. De beurs Duurzaam Verwarmd wordt gehouden in Expo Greater Amsterdam, locatie Stelling 1, 2141SB Vijfhuizen (nabij Haarlem). Duurzaam Verwarmd is de grootste gespecialiseerde vakbeurs in de Benelux voor duurzame klimaattechnieken.

Klik op deze link https://www.duurzaamverwarmd.nl/partner/teonbv om je te registreren voor kosteloze toegang. TEON staat in stand IA4 aan de zuidkant van de plattegrond, en je bent van harte uitgenodigd om onze stand te bezoeken.