Geschiedenis

TEON, een Italiaanse startup, werd in januari 2015 opgericht om innovatieve warmtepompen te ontwerpen en te bouwen. De warmtepompen met de naam TINA en ReTINA zijn beschermd door een internationaal patent. De warmtepompen maken gebruik van bestaande waterbronnen zoals watervoerende lagen of putten om warmte te produceren zonder uitstoot. De pompen worden ontwikkeld in een fabriek in de buurt van Turijn en het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Milaan.

De oprichters van het bedrijf zijn Gianfranco Pellegrini, de ontwerper van deze nieuwe technologie, en Ferdinando Pozzi, CEO van TEON. De start-up werd gefinancierd door VEOS, een Italiaanse financieringsmaatschappij met als doel te investeren in technologie en innovatieve businessmodellen, met speciale aandacht voor energie-efficiëntie.

In 2022 is Teon BV opgericht om TINA warmtepompen in Nederland te verkopen. Coen Leo, geoloog, en John de Lange, boor en warmtepompdeskundige, werken hierin samen om onze duurzaamheid ideeën te bewerkstelligen.

Bedrijfsfilosofie

De focus van TEON ligt op het ontwerpen van innovatieve warmtepompen met een hoge energie-efficiëntie, geen emissie en de laagste ecologische voetafdruk.

TEON BV wil deze volgende generatie warmtepompen combineren met diepere WKO putten in gesloten systemen om een bedrijfszeker warmtesysteem te maken met lage onderhoudskosten, een lange levensduur van tientallen jaren, een optimaal gebruik van de ondergrond zonder interferentie met naburige WKO systemen en veilig voor het milieu en water.