Commercieel centrum Zwitserland

In een commercieel centrum in Zwitserland nabij Chiasso installeerden we een ReTINA 350-DC, die onderdeel werd van een vewarm- en koelinstallatie bestaande uit een 250 kWt absorber, een 350 kWt koeltoren en een 220 kWe / 250 kWt warmtekrachtkoppeling.

In een commercieel centrum in Zwitserland nabij Chiasso installeerden we een ReTINA 350-DC, die onderdeel werd van een vewarm- en koelinstallatie bestaande uit een 250 kWt absorber, een 350 kWt koeltoren en een 220 kWe / 250 kWt warmtekrachtkoppeling.

In de oude constructie werden sommige gebouwen alleen verwarmd met stadsverwarming, terwijl andere werden gekoeld door luchtkoelers. Het complex heeft zowel in de winter als in de zomer gelijktijdig verwarming en koeling nodig.

De ReTINA is geïnstalleerd tussen de absorber en de koeltoren. De warmtepomp gebruikt een deel van het 35°C thermische afval afkomstig van de absorber als natuurlijke bron om de collector van de stadsverwarming te voeden met warm water van 95°C. De warmtekrachtkoppeling voorziet de ReTINA van elektriciteit. In het geval dat de absorber uitvalt, kan ReTINA gelijktijdig koud water van 7°C en warm water van 95°C produceren, dat naar wens wordt afgegeven respectievelijk aan de koeltoren of de stadsverwarming.

Delen:

Meer referenties

Jaren ’60 appartementencomplex

In dit jaren zestig gebouw, bestaande uit zes appartementen (totaal ca. 540 vierkante meter) is een MarcroTINA geïnstalleerd. De warmtepomp heeft een thermisch vermogen van 82 kW.

Service centre Arcelormittal & CLN

In de fabriek van Arcelormittal & CLN (Alpignano, Italië) heeft TEON een ReTINA hoge temperatuur warmtepomp geïnstalleerd. De installatie heeft een thermisch vermogen van 115kW en koelvermogen van 90kW. Deze installatie kan dus zowel voor de verwarming als airconditioning worden gebruikt.

Laat een bericht achter

Duurzaam Verwarmd

Je bent van harte uitgenodigd om komende week van dinsdag 14 t/m donderdag 16 maart een kijkje te nemen op de grootste warmtebeurs in de Benelux. De beurs Duurzaam Verwarmd wordt gehouden in Expo Greater Amsterdam, locatie Stelling 1, 2141SB Vijfhuizen (nabij Haarlem). Duurzaam Verwarmd is de grootste gespecialiseerde vakbeurs in de Benelux voor duurzame klimaattechnieken.

Klik op deze link https://www.duurzaamverwarmd.nl/partner/teonbv om je te registreren voor kosteloze toegang. TEON staat in stand IA4 aan de zuidkant van de plattegrond, en je bent van harte uitgenodigd om onze stand te bezoeken.